Monday, 17 October 2011

INDUKSI

Alhamdulillah setelah beberapa ketika menunggu akhirnya surat pelantikan jawatan telah sampai ke rumah… dan bermulalah kehidupanku di alam realiti sebenar - realiti di mana kita akan berada betul-betul dikalangan masyarakat (masyarakat yang memerlukan bantuan… masyarakat yang sedang sakit tapi tidak merasakan yang demikian… masyarakat yang akan melarutkan kita jika kita tidak berjaya memengaruhinya)

Tapi begitulah dai’e… (harusnya) menyeru masyarakat di setiap lapisan. Menyingkap tiap potensi yang wujud di tiap ketika….

berbalik pada topik kali ini, induksi adalah kursus yang mengumpulkan semua doktor yang baru selesai belajar dan memberikan gambaran sedikit sebanyak apa yang terbentang di hadapan mereka (dari sudut kerjaya dan perkembangannya) dan lebih ditekankan dari sudut doktor sebagai pegawai perkhidmatan awam.


… dan di kursus induksi jugalah kita akan tahu penempatan kita di mana… MEDAN kita SEBENAR dan dalam JANGKA masa yang PANJANG kita di mana. Jadi, bersedialah! ISLAM menaruh harapan padamu (dan padaku.. huuuu… takoot)

bagaiman pula saya? saya ditawarkan hospital miri sebagai penempatan pertama…


doakan saya.

No comments:

Post a Comment